14 καλύτερες τοποθεσίες Crowdfunding για να ξεκινήσετε την επιχείρηση σας

Υπάρχει μια συγκεκριμένη στιγμή που χτυπάει αμέσως μετά από να έχετε καταλήξει σε μια φανταστική ιδέα για τη δική σας επιχείρηση. Ενώ η κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι πιο προσιτή από ποτέ, χάρη στους εξελιγμένους κατασκευαστές δικτυακών τόπων, η εξεύρεση τον χρημάτων για την πραγματοποίηση του ονείρου της επιχείρησης σας είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία.


Τα καλά νέα είναι ότι ζούμε σε έναν καινοτόμο κόσμο και η τράπεζα δεν είναι η μόνη σας επιλογή πια. Τα τελευταία χρόνια, ο όρος «crowdfunding» έχει γίνει ένα μέρος της καθημερινότητας. Σε αντίθεση με ένα δάνειο ενός χρόνου ή περιμένοντας μια γιγαντιαία επένδυση αγγέλου να έρθει, το crowdfunding είναι η πρακτική της συγκέντρωσης χρημάτων σε μικρές ποσότητες από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων (συνήθως μέσω του Διαδικτύου).


Λαμβάνοντας υπόψη πόσο επιτυχημένη είναι αυτή η μέθοδος, υπάρχουν μερικές πλατφόρμες crowdfunding από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Όταν επιλέγετε το σωστό για εσάς και την επιχείρησή σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλες τις αμοιβές, τους όρους και τις προϋποθέσεις που συνοδεύουν. Πρόσφατα, μερικές εξειδικευμένες πλατφόρμες αναπτύχθηκαν επίσης για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα ακροατήρια, όπως οι κινηματογραφιστές.


Για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει, υπάρχουν 14 σελίδες crowdfunding που πρέπει να γνωρίζετε για να μετατρέψετε τα όνειρά σας σε πραγματικότητα:


01. KickstarterΟ πρώτος ιστότοπός μας είναι ίσως το πιο δημοφιλές όνομα που έρχεται στο μυαλό στον κόσμο των πλατφορμών crowdfunding: Kickstarter.

Αποστολή τους είναι να συμβάλουν στη ζωή των δημιουργικών έργων. Από το 2019, η Kickstarter έχει χρηματοδοτήσει 445.000 έργα στον τομέα της μουσικής, της τέχνης και της τεχνολογίας.

Για να ξεκινήσετε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ορίσετε έναν στόχο και μια χρονική περίοδο. Αφού εγκριθεί από το Kickstarter, μπορείτε να ξεκινήσετε την προώθηση της καμπάνιας σας σε φίλους, μέλη της οικογένειας και δωρητές.

Κατάλληλο για: Μια μεγάλη ποικιλία καινοτόμων.

Σχετικές δαπάνες: Κατ 'αρχάς, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Kickstarter έχει μια προσέγγιση "όλα ή τίποτα". Αυτό σημαίνει ότι, εκτός αν συγκεντρώσετε το 100% του έργου σας, δεν λαμβάνετε κανένα από τα μετρητά. Αν φτάσετε τον επιδιωκόμενο στόχο σας, υπάρχει ένα τέλος 5% και ο επεξεργαστής πληρωμής θα χρεώσει επιπλέον 3-5%.


02. IndigogoΤο Indigogo ιδρύθηκε το 2008, όταν οι ιδιοκτήτες, ο Danae Ringelmann, ο Slava Rubin και ο Eric Schell αντιμετώπισαν παρόμοιο ζήτημα προσπαθώντας να αντλήσουν κεφάλαια για να κάνουν τις δικές τους ιδέες να ζουν. Αυτός ο τόπος crowdfunding επιτρέπει σε εκατομμύρια ανθρώπους να ξεκινήσουν πρωτοποριακά προϊόντα καθώς και να βοηθήσουν τις επιφανειακές καινοτομίες στην τεχνολογία και το σχεδιασμό.


Εδώ, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από δύο επιλογές: σταθερή ή ευέλικτη χρηματοδότηση. Το σταθερό είναι πιο ελκυστικό για όσους θέλουν να φτάσουν σε μια προκαθορισμένη μορφή. Ευέλικτο είναι ιδανικό για όσους αναζητούν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν να πάρουν. Εάν αποφασίσετε για την ευέλικτη επιλογή, θα λάβετε χρήματα που θα αυξηθούν. Ωστόσο, με τη σταθερή επιλογή, θα λάβετε τα χρήματά σας μόνο αν φτάσετε στον στόχο σας.


Κατάλληλο για: Οι επιχειρηματίες όλων των τομέων που επιθυμούν να βρουν τα έργα τους εκεί έξω στα αρχικά στάδια ανάπτυξης.


Οι σχετικές δαπάνες: Και για τη σταθερή και ευέλικτη διαδρομή θα συναντήσετε 5% για να αποδεσμεύσετε τα χρήματά σας. Επιπλέον ένα πρόσθετο τέλος επεξεργασίας 3% καθώς και $ 0,30 ανά συναλλαγή. (Εάν είστε μη κερδοσκοπικός οργανισμός ή η καμπάνια σας έχει κοινωνική διάθεση, δεν υπάρχουν αμοιβές.)


03. GoFundMeΕνώ το GoFundMe είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς την κοινωνική συγκέντρωση κεφαλαίων, τις προσωπικές αιτίες ή τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι επιχειρήσεις μπορούν να το χρησιμοποιήσουν επίσης. Η πλειοψηφία των εκστρατειών σε αυτήν την πλατφόρμα είναι για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μετά από ασθένεια ή για να βοηθήσουν τα θύματα φυσικών καταστροφών. Ως εκ τούτου, οι χορηγοί αυτής της πλατφόρμας τείνουν να δίνουν αιτίες που προέρχονται από το προσωπικό τους δίκτυο ή τους κοινωνικούς κύκλους.

Λόγω της φύσης αυτής της πλατφόρμας, δεν υπάρχουν τέλη εγγραφής, δεν υπάρχουν προθεσμίες ή απαιτήσεις στόχων και οι κατόχους καμπάνιας καταφέρνουν να κρατούν όλα όσα εγείρονται.

Κατάλληλο για: Προσωπική και κοινωνική συγκέντρωση κεφαλαίων.

Σχετικές δαπάνες: Παρόλο που το GoFundMe δεν λαμβάνει τέλη, εξακολουθούν να υπάρχουν τα πρότυπα τέλη συναλλαγής για τη βιομηχανία (περίπου 3%).


04. PatreonΕδώ είναι μια πλατφόρμα που λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Το Patreon επιτρέπει στους δωρητές να υποβάλλουν μηνιαίες εισφορές. Κάνοντας αυτή την πλατφόρμα μια εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε δημιουργικά που παράγουν και απελευθερώνουν συνεχές περιεχόμενο (σκεφτείτε τα podcast ή τα κανάλια YouTube).

Οι δημιουργοί που χρησιμοποιούν το Patreon είναι σε θέση να δημιουργήσουν ουσιαστικές και μακροχρόνιες σχέσεις με τους οπαδούς τους, να παράγουν προβλέψιμα έσοδα και να παρέχουν στα μέλη τους αποκλειστική πρόσβαση ή οφέλη.

Κατάλληλο για: Ψηφιακούς δημιουργούς όπως Youtubers, podcasters και bloggers.

Κόστος: Η Patreon προσφέρει τρία είδη συμμετοχής με διαφορετικά προγράμματα τιμολόγησης: Lite (5% του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζετε), Pro (8% του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζετε) και Premium (12% του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζετε). Plus τέλη επεξεργασίας πληρωμών που ξεκινούν από το 3%.


05. Fundly‘Αυξήστε τα χρήματα για οτιδήποτε 'είναι το σύνθημα του Fundly. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την πλατφόρμα crowdfunding για να συγκεντρώσετε χρήματα για οτιδήποτε από την προσωπική σας υγεία μέχρι τις ειδικές εκδηλώσεις. Για να ξεκινήσετε, δημιουργήστε τη σελίδα της καμπάνιας σας (και ενημερώστε την καθ 'όλη τη διάρκεια), διαχειριστείτε την μέσω της εφαρμογής Fundly και αξιοποιήστε τη δύναμη της ενσωμάτωσης του Facebook OpenGraph για να εξαπλώσετε την καμπάνια σας σε βάθος.

Καθώς δεν είναι τόσο επικεντρωμένη στις επιχειρήσεις, δεν υπάρχει χρονικό όριο ή στόχος που πρέπει να πληρούνται για να λάβουν τα χρήματα.

Κατάλληλο για: Μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, φιλανθρωπικούς οργανισμούς, εκκλησίες, σχολεία, ομάδες και κάθε άλλη αιτία για οικογένεια και φίλους.

Σχετικές δαπάνες: Όλοι οι χρήστες πρέπει να καταβάλλουν τέλη πλατφόρμας ύψους 4,9% συν χρεώσεις επεξεργασίας πιστωτικών καρτών.


06. LendingClubΤο LendingClub είναι σε αποστολή να μετασχηματίσει το τραπεζικό σύστημα προκειμένου να καταστήσει τις πιστώσεις πιο προσιτές (και να επενδύσουν περισσότερο ανταμείβοντας). Από το 2007, έχουν βοηθήσει τρία εκατομμύρια ανθρώπους να επιτύχουν οικονομική ευεξία.

Αυτή η πλατφόρμα είναι αυτή που είναι γνωστή ως «ομοτίμονος-δανεισμός». Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο για προσωπικές, ιατρικές και επιχειρηματικές ανάγκες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγγραφείτε, να επιλέξετε μια προσφορά δανείου που περιλαμβάνει εξατομικευμένες τιμές, όρους και επιλογές πληρωμής (οι επιλογές σας δανείου βασίζονται σε αυτά που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα χρήματα για).

Κατάλληλο για: Προσωπικά ή επαγγελματικά δάνεια.

Σχετικές δαπάνες: Το κόστος εξαρτάται από τα ποσά και τα δάνεια.


07. CircleUpΑν έχετε περάσει από το αναπτυξιακό στάδιο και θέλετε να μεγεθύνετε την ακμάζουσα επιχείρησή σας, τότε το CircleUp είναι η λύση σας. Αυτό το site crowdfunding στοχεύει στη δημιουργία μιας διαφανούς και αποτελεσματικής αγοράς για την προώθηση της καινοτομίας των καταναλωτικών σημάτων. Αυτό που καθιστά το CicleUp μοναδικό μεταξύ των ανταγωνιστών είναι ότι προσφέρουν πίστωση και ίδια κεφάλαια. Επιπλέον, διαθέτουν ένα ευρύ δίκτυο και συνεργασίες με εμπορικά σήματα όπως το Amazon.

Δύο μάρκες που μπορείτε να αναγνωρίσετε από τα ψυγεία του Whole Foods που υποστηρίχθηκαν μέσω του CircleUp είναι: Η Coconut Cult και η Pop & Bottle.

Κατάλληλο για: Οι επιχειρηματίες που είναι λίγο πιο εδραιωμένοι αναζητώντας πρόσθετη χρηματοδότηση και καθοδήγηση για να οδηγήσουν την επιχείρησή τους στο επόμενο στάδιο.

Σχετικές δαπάνες: Το ποσοστό των τελών βασίζεται στο συνολικό ποσό που αντλήθηκε


08. ExperimentΗ επιστημονική σας ανακάλυψη περιμένει με το Πείραμα. Από την ανακάλυψη του πώς τα περιστέρια έχουν εξελιχθεί στο να εντοπίσουν την τέλεια συνταγή μπισκότων τσιπ σοκολάτας - Το πείραμα δίνει στους επιστήμονες την υποστήριξη που χρειάζονται για να ερευνήσουν και να ξεκλειδώσουν νέες γνώσεις.

Σε αντίθεση με το πότε οι επιστήμονες λαμβάνουν επιχορηγήσεις από τα πανεπιστήμια, με το Πείραμα, δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση (η οποία είναι συνήθως 50-60%). Ωστόσο, η πλατφόρμα λειτουργεί με βάση "όλα ή τίποτα". Σημαίνει ότι το έργο πρέπει να ανταποκρίνεται στον στόχο ή ότι οι υποσχέσεις κανενός δεν χρεώνονται.

Ιδανικό για: Επιστημονικούς ερευνητές.

Σχετικές δαπάνες: Είναι ελεύθερη να ξεκινήσετε ένα έργο, αλλά εάν φτάσετε στο στόχο σας, το Experiment χρεώνει μια χρέωση πλατφόρμας 8% συν τα έξοδα επεξεργασίας (μεταξύ 3-5%).


09. Chuffed